Trainingsadvies

lichaamsbeweging

Naast een gezonde voeding is lichaamsbeweging een essentiële schakel in een gezonde levensstijl. Vanuit dat perspectief help ik graag op een haalbare en verantwoorde manier zoeken naar de juiste persoonlijke invulling.

Wilt u meer gaan bewegen en kan u een aantal tips gebruiken over welke vorm van beweging voor u geschikt is? In dat geval kunnen we samen in een vrij uitgebreid netwerk van lokale verenigingen op zoek gaan naar de juiste vorm van lichaamsbeweging. Of wil u liever starten met een bewegingsprogramma maar uw weet niet hoe eraan te beginnen? In dat geval stellen we samen een aangepast beweegprogramma op maat van uw mogelijkheden.

trainingsopbouw

Bent u gebeten door de sport-microbe?

U wil gericht trainen binnen de sportdisciplines lopen, fietsen of triatlon? In dat geval wil ik graag helpen om de planning en periodisering van uw trainingen vorm te geven. Eerst en vooral stellen we samen duidelijke doelen. Door een goede trainingsopbouw in combinatie met een aangepaste voeding gaan we voor het hoogst haalbare. Op basis van tussentijdse prestaties, testen en wedstrijden wordt uw trainingsschema gefinetuned. Daarbij is een regelmatige tussentijdse feedback uiteraard wel wenselijk. Een account bij Trainingspeaks is daarom in deze begeleiding inbegrepen.

In overleg wordt de trainingsfrequentie, intensiteit en volume bepaald en afgestemd in verhouding met het nagestreefde doel. Zonder enige verplichting bepaalt u zelf op welke manier u uw trainingsgegevens registreert.

sport bike bicycle cyclist

Of u daarbij kiest om uit te gaan van uw gevoel tijdens trainingen, liever een hartslagmeter gebruikt, zoveel mogelijk data verzamelt met geavanceerde trainingscomputers of regelmatig een inspanningstest met lactaatmeting laat uitvoeren is dus een geheel vrije keuze. Uw trainingsadvies wordt steeds aan uw eigen keuze aangepast.

Ik wil hulp bieden bij het managen van uw trainingsschema, uw bestaande schema aanpassen of een volledige lange- en korte termijnplanning uitwerken. Daarbij neem ik het nodige rekenwerk en de vertaling naar de meest basic trainingsprincipes voor mijn rekening zodat u zich maximaal op de essentie kan focussen: training.

Sportmedische keuring en inspanningstesten

  • Bent u sporter of wil u beginnen met sporten maar u wil dat graag op een medisch verantwoorde manier doen?
  • Vraagt uw federatie een periodieke sportmedische keuring?
  • Wilt u uw prestatie naar een hoger niveau brengen en wilt u uw trainingsopbouw bijsturen aan de hand van de resultaten van inspanningstesten?

In deze gevallen kan u terecht in de medische sportpraktijk TESTPOINT van sportarts en keuringsarts dr. Vik Corstjens. Op basis van uw persoonlijke testresultaten overleggen wij vervolgens samen hoe we uw voedings- en trainingsstrategie nog beter kunnen personaliseren en optimaliseren.

Informatie en afspraken bij TESTPOINT kan u vinden op de website.